Ham­bur­gers met to­ma­ten­jus en Pom­mes Gour­man­di­ne

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schenk 3 el olie uit de pot met tomaten in een braadpan en bak hierin de hamburgers aan beide kanten snel bruin. Snijd de tomaten in reepjes. Snijd de uien in halve ringen. Voeg de tomaat en ¾ van de ui toe, zet het vuur lager en bak de burgers gaar in ca. 12 min. Keer regelmatig.
  3. Giet de aardappelen af en van 200 ml kookvocht op. Schud de aardappelen droog. Neem de hamburgers uit de pan, schenk het opgevangen kookvocht bij de ui en tomaat, voeg ketchup toe en breng de jus op hoog vuur al roerend aan de kook.
  4. Snijd de komkommer in reepjes. Scheur de blaadjes sla kleiner. Verdun de mayonaise met een beetje water in een slakom. Schep om met de kropsla, komkommer en de rest van ui. Serveer de hamburgers met de jus, sla en aardappelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 24-25

Hamburgers met tomatenjus en Pommes Gourmandine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ham­bur­gers met to­ma­ten­jus en Pom­mes Gour­man­di­ne

1
1
  • 1 kg pommes gourmandine

Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 150 g zongedroogde tomaten
  • 4 hamburgers

Schenk 3 el olie uit de pot met tomaten in een braadpan en bak hierin de hamburgers aan beide kanten snel bruin. Snijd de tomaten in reepjes.

3
3
  • 2 uien

Snijd de uien in halve ringen. Voeg de tomaat en ¾ van de ui toe, zet het vuur lager en bak de burgers in ca. 12 min. gaar. Keer regelmatig.

4
4

Giet de aardappelen af en van 200 ml kookvocht op. Schud de aardappelen droog.

5
5
  • 4 el tomatenketchup

Neem de hamburgers uit de pan, schenk het opgevangen kookvocht bij de ui en tomaat, voeg de ketchup toe en breng de jus op hoog vuur al roerend aan de kook.

6
6
  • 1 komkommer
  • 1 kropsla

Snijd de komkommer in reepjes. Scheur de blaadjes sla kleiner.

7
7
  • 3 el mayonaise

Verdun de mayonaise met een beetje water in een slakom. Schep om met de kropsla, komkommer en de rest van ui.

8
8

Serveer de hamburgers met de jus, sla en aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.