Verse pasta met zalm en spinazie
Tagliatelle met zalm! Supersnel pastagerecht met vis, spinazie en een kruidenkaassausje.
720 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
250 gram romaatjes
romaatjes
2 eetlepel (olijf)olie
(olijf)olie
600 gram verse spinazie
verse spinazie
500 gram verse tagliatelle
verse tagliatelle
150 gram kruidenroomkaas
kruidenroomkaas
200 gram gerookte zalmsnippers
gerookte zalmsnippers
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2017 nr. 03 - Alles in een kom
Allerhande Box Week 5 2018 - Allerhande Box Week 5 2018
Allerhande Box - Allerhande Box
Breng een ruime pan met water en eventueel zout aan de kook. Snijd ondertussen de tomaatjes in kwarten. Verhit de olie in een grote pan, voeg in delen de spinazie toe en laat al omscheppend in 2 min. slinken.
Doe ondertussen de tagliatelle in de pan met kokend water en kook in 4 min. beetgaar. Voeg de roomkaas toe aan de spinazie en laat op middelhoog vuur in 3 min. smelten. Voeg de laatste minuut de zalm toe. Breng op smaak met peper. Giet de tagliatelle af en meng door de spinazie-zalmsaus. Garneer met de cherrytomaatjes en serveer direct.
- vegatipMaak ook eens deze romige vega spaghetti.
- variatietipIs de spinazie niet verkrijgbaar? Vervang deze dan door boerenkool. Verhit de olie in een wok. Voeg de boerenkool en 150 tot 200 ml water in delen toe. Laat de boerenkool een beetje slinken. Doe de deksel op de pan en stoof de boerenkool nog 3-5 min. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken.
- algemeenDit is een Allerhande box gerecht.
Verse pasta met zalm en spinazie
Tagliatelle met zalm! Supersnel pastagerecht met vis, spinazie en een kruidenkaassausje.

hoofdgerecht
4 personen
720 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan met water en eventueel zout aan de kook. Snijd ondertussen de tomaatjes in kwarten. Verhit de olie in een grote pan, voeg in delen de spinazie toe en laat al omscheppend in 2 min. slinken.
Doe ondertussen de tagliatelle in de pan met kokend water en kook in 4 min. beetgaar. Voeg de roomkaas toe aan de spinazie en laat op middelhoog vuur in 3 min. smelten. Voeg de laatste minuut de zalm toe. Breng op smaak met peper. Giet de tagliatelle af en meng door de spinazie-zalmsaus. Garneer met de cherrytomaatjes en serveer direct.
vegatip:Maak ook eens deze romige vega spaghetti (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1195769).
variatietip:Is de spinazie niet verkrijgbaar? Vervang deze dan door boerenkool. Verhit de olie in een wok. Voeg de boerenkool en 150 tot 200 ml water in delen toe. Laat de boerenkool een beetje slinken. Doe de deksel op de pan en stoof de boerenkool nog 3-5 min. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken.
algemeen:Dit is een Allerhande box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g romaatjes
2 el (olijf)olie
600 g verse spinazie
500 g verse tagliatelle
150 g kruidenroomkaas
200 g gerookte zalmsnippers




