Pen­ne met zalm en ro­mi­ge spi­na­zie

Zalm, groenten, roomkaas en penne: een perfecte combinatie.

(81)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zalm, groenten, roomkaas en penne: een perfecte combinatie. 4 personen
3 81

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook en kook de penne in 6 min. beetgaar. Giet af en vang een kopje van het kookvocht op.
  2. Maak de uien schoon en snipper fijn. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de ui en champignons 10 min. op middelhoog vuur. Voeg de roomkaas toe en schep om.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. De zalm is dan heerlijk rosé gebakken. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in 4 partjes. Snijd de spinazie grof.
  5. Meng 1 el citroensap, het citroenrasp en de spinazie door de champignons en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Schep de penne door de saus en voeg eventueel wat van het kookvocht toe om het smeuïger te maken. Verdeel de penne over de borden en versnipper de zalm erboven. Serveer met de citroenpartjes.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Leopard's Leap Chardonnay Viognier.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 475 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Penne met zalm en romige spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met zalm en ro­mi­ge spi­na­zie

1
1
  • 300 g penne

Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook en kook de penne in 6 min. beetgaar. Giet af en vang een kopje van het kookvocht op.

2
2
  • 2 uien
  • 2 el (olijf)olie
  • 500 g gesneden kastanjechampignons
  • 125 g verse roomkaas kruiden

Maak de uien schoon en snipper fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en champignons 10 min. op middelhoog vuur. Voeg de roomkaas toe en schep om.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 1 el (olijf)olie
  • 300 g zalmfilet

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. De zalm is dan heerlijk rosé gebakken. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 1 citroen
  • 300 g spinazie

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in 4 partjes. Snijd de spinazie grof.

5
5

Meng 1 el citroensap, het citroenrasp en de spinazie door de champignons en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Schep de penne door de saus en voeg eventueel wat van het kookvocht toe om het smeuïger te maken.

7
7

Verdeel de penne over de borden en versnipper de zalm erboven. Serveer met de citroenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.