Pas­ta met spi­na­zie, zalm en ei

Kook zoals de Italianen het doen: terwijl de pasta kookt draai jij de saus in elkaar.

(419)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Kook zoals de Italianen het doen: terwijl de pasta kookt draai jij de saus in elkaar. 4 personen
3 419

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 ovenvaste schaaltjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 250 °C. Verwarm ondertussen de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing en snipper de knoflook.
  2. Maak de peterselie schoon en hak fijn. Voeg de knoflook, helft peterselie en peper toe aan de spinazie. Kook tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing. Leg de tagliatelle opgedraaid als nestjes in 4 ovenvaste schaaltjes. Verdeel de spinazie en zalmsnippers erover. Breek 1 ei boven elk schaaltje en bestrooi met peper en zout.
  3. Zet de schaaltjes in het midden van de oven, ei in ca. 5 min gaar laten worden. Zet elk schaaltje op een bord en bestrooi met de rest van de peterselie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 930 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 20-21

Pasta met spinazie, zalm en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met spi­na­zie, zalm en ei

1
1

Oven voorverwarmen op 250 °C.

2
2
  • 450 g bladspinazie à la crème
  • 1 teen knoflook

Verwarm ondertussen de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing en snipper de knoflook.

3
3
  • 30 g peterselie

Maak de peterselie schoon en hak fijn. Voeg de knoflook, helft peterselie en peper toe aan de spinazie.

4
4
  • 250 g tagliatelle

Kook tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing. Leg de tagliatelle opgedraaid als nestjes in 4 ovenvaste schaaltjes.

5
5
  • 200 g gerookte zalmsnippers
  • 4 scharreleieren

Verdeel de spinazie en zalmsnippers erover. Breek 1 ei boven elk schaaltje en bestrooi met peper en zout.

6
6

Zet de schaaltjes in het midden van de oven, ei in ca. 5 min gaar laten worden. Zet elk schaaltje op een bord en bestrooi met de rest van de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.