Mi­ni­qui­ches met shii-ta­ke

  • voorgerecht
  • 6 personen
  • 255 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht 6 personen
3 104

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage taartvormpjes doorsnede ca. 10 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Deeg in ca. 5 minuten laten ontdooien. Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden. Knoflook pellen en fijn snipperen. In koekenpan olie verhitten, shii-takes en knoflook ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Pan van vuur nemen. Bieslook erboven fijn knippen, pijnboompitten toevoegen. Paddestoelmengsel op smaak brengen met zout en peper. In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
  2. Oven voorverwarmen op 200 ºC. (In magnetron) boter smelten. Zes vormpjes dun invetten en elk met plakje deeg bekleden. Overhangend deeg langs rand afsnijden. Paddestoelmengsel over vormpjes verdelen. Eimengsel voorzichtig over vulling in vormpjes schenken, tot net onder de rand. Miniquiches ca. 30 minuten in midden van oven gaar en goudbruin bakken. Quiches uit oven nemen en warm serveren.

Tip:

De miniquiches kunnen helemaal worden voorbereid, zelfs een dag van tevoren. Laat de quiches na het bakken afkoelen en bewaar ze in aluminiumfolie verpakt in de koelkast. Vóór serveren nog ca. 10 minuten opwarmen in de oven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.