Au­ber­gi­ne­taart met shii-ta­ke en bos­uit­jes

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 525 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 62

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (doorsnede 22 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bladerdeeg ontdooien. Oven op 225 °C voorverwarmen. In hapjespan olie verhitten en aubergine zachtjes 5 min. bakken. Shii-takes en bosuitjes toevoegen en 5 min. meebakken. Groenten op smaak brengen met zout en peper en laten afkoelen. Ei en crème fraîche in kom losroeren met kurkuma, korianderzaad en 1/2 tl zout en peper. Quichevorm bekleden met bladerdeeg. Aubergine, shii-takes en bosui op bladerdeeg leggen en eimengsel erbij schenken. Ricotta erover verdelen. Quiche in midden van oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar bakken.

Tip:

De quiche is ook geschikt als vegetarisch hoofdgerecht. Lekker met een groene salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 42 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Australië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.