Ge­bak­ken rijst met shii-ta­kes en groe­ne krui­den

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais bijgerecht 4 personen
3 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakblik

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Rijst op bakblik of vel bakpapier uitspreiden en laten afkoelen. Intussen bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Van sereh buitenste blad verwijderen, stengel fijnhakken. Peper halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Shii-takes schoonvegen, steeltjes verwijderen en hoedjes in vieren snijden. Takjes koriander en basilicum in stukjes knippen.
  2. In pan olie verhitten. Shii-takehoedjes al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Peper, sereh en bosui erdoor scheppen en 1 minuut meebakken. Rijst en sojasaus erdoor mengen en al omscheppend verhitten. Verse kruiden toevoegen en nog ca. 2 minuten meewarmen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Thailand

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.