Prei-mos­sel­qui­che

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 605 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 38

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quiche- of ovenschaal doorsnede 24 à 26 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Plakjes bladerdeeg ontdooien. In koekenpan boter verhitten. Prei en kerriepoeder ca. 3 minuten fruiten. Eieren loskloppen met zout en peper. Mengen met roomkaas. Taartvorm invetten en bekleden met bladerdeeg. Met vork gaatjes in bladerdeeg prikken. Prei en mosselen over bodem verdelen. Eiermengsel erover schenken. In midden van oven taart in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 44 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 08-09

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.