Spinaziesalade met kersen & basilicum

Verse kersen: verrassend lekker in deze maaltijdsalade met hazelnoten, spinazie en snijbonen.

420 kcal

20 min. bereiden

3.4/5

(82)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 15 gram verse basilicum

    verse basilicum

  • 3 eetlepel witte wijnazijn

    witte wijnazijn

  • 6 eetlepel extra vierge olijfolie

    extra vierge olijfolie

  • 2 sjalotten

    sjalotten

  • 50 gram ongebrande hazelnoten

    ongebrande hazelnoten

  • 200 gram verse gesneden snijbonen

    verse gesneden snijbonen

  • 300 gram spinazie (gewassen)

    spinazie (gewassen)

  • 200 gram witte kaas

    witte kaas

  • 400 gram verse kersen

    verse kersen

Dit heb je nodig

  • staafmixer


Aan de slag

  1. Doe de basilicumblaadjes, azijn en 4 el olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Snijd de sjalotten in dunne ringen. Hak de hazelnoten grof. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de sjalot 2 min. Voeg de hazelnoten, snijbonen, peper en eventueel zout toe en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

  3. Voeg de helft van de spinazie toe en laat al omscheppend in 1 min. iets slinken. Verdeel het over een grote serveerschaal en schep de rest van de spinazie erdoor.

  4. Besprenkel de spinaziesalade met de basilicumdressing, verkruimel de kaas erover en leg de kersen erop. Bestrooi met peper en serveer.

Wat vond je van dit recept?

Spinaziesalade met kersen & basilicum

Verse kersen: verrassend lekker in deze maaltijdsalade met hazelnoten, spinazie en snijbonen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig