Spi­na­zie­sa­la­de met pas­ta en avo­ca­do

Lekker & snel. Je zet deze pasta in een kwartier op tafel.

(618)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Lekker & snel. Je zet deze pasta in een kwartier op tafel. 4 personen
3 618

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Scheur ondertussen de basliciumblaadjes. Snijd het witbrood in blokjes en halveer de cherrytomaten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de broodblokjes in 5 min. goudbruin en krokant. Schep de croutons regelmatig om.
  3. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de spinazie grof en doe in een slakom. Schep om met het basilicum en de sladressing.
  4. Schep de pasta, avocado en tomaten door de spinaziesalade en verdeel de croutons erover. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 630 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Spinaziesalade met pasta en avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­sa­la­de met pas­ta en avo­ca­do

1
  • 250 g verse ravioli met 5 kazen

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
  • 15 g basilicum
  • 2 sneetjes witbrood
  • 250 g cherrytomaten

Scheur ondertussen de basliciumblaadjes. Snijd het witbrood in blokjes en halveer de cherrytomaten.

3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de broodblokjes in 5 min. goudbruin en krokant. Schep de croutons regelmatig om.

4
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd het vruchtvlees in plakjes.

5
  • 300 g gewassen spinazie
  • 7 el sladressing knoflook

Snijd de spinazie grof en doe in een slakom. Schep om met het basilicum en de sladressing.

6

Schep de pasta, avocado en tomaten door de spinaziesalade en verdeel de croutons erover. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.