Spi­na­zie­sa­la­de met ker­sen & ba­si­li­cum

Verse kersen: verrassend lekker in deze maaltijdsalade met hazelnoten, spinazie en snijbonen.

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Verse kersen: verrassend lekker in deze maaltijdsalade met hazelnoten, spinazie en snijbonen. 4 personen
3 62

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de basilicumblaadjes, azijn en 4 el olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd de sjalotten in dunne ringen. Hak de hazelnoten grof. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de sjalot 2 min. Voeg de hazelnoten, snijbonen, peper en eventueel zout toe en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  3. Voeg de helft van de spinazie toe en laat al omscheppend in 1 min. iets slinken. Verdeel het over een grote serveerschaal en schep de rest van de spinazie erdoor.
  4. Besprenkel de spinaziesalade met de basilicumdressing, verkruimel de kaas erover en leg de kersen erop. Bestrooi met peper en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 570 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Spinaziesalade met kersen & basilicum

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­sa­la­de met ker­sen & ba­si­li­cum

1
  • 15 g basilicum
  • 3 el wittewijnazijn
  • 4 el extra vierge olijfolie

Doe de basilicumblaadjes, azijn en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2
  • 2 sjalotten
  • 50 g hazelnoten
  • 2 el extra vierge olijfolie

Snijd de sjalotten in dunne ringen. Hak de hazelnoten grof. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalot 2 min.

3
  • 200 g gesneden snijbonen

Voeg de hazelnoten, snijbonen, peper en eventueel zout toe en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4
  • 300 g gewassen spinazie

Voeg de helft van de spinazie toe en laat al omscheppend in 1 min. iets slinken. Verdeel het over een grote serveerschaal en schep de rest van de spinazie erdoor.

5
  • 200 g witte kaas
  • 400 g kersen

Besprenkel de spinaziesalade met de basilicumdressing, verkruimel de kaas erover en leg de kersen erop. Bestrooi met peper en serveer. Bon appétit!

Tip: Lekker met brood, bijvoorbeeld een boulot (brood).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.