Spi­na­zie­sa­la­de met ge­gril­de kip, aard­bei­en & wit­te kaas

Kip, aardbei én kaas in een salade? Een verrassende combi, die je misschien niet zo een-twee-drie bedenkt!

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kip, aardbei én kaas in een salade? Een verrassende combi, die je misschien niet zo een-twee-drie bedenkt! 4 personen
3 43

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de knoflook uit en meng samen met 4 el olie en de dragon tot een kruidenolie.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Scheur het brood in stukjes van 1 cm en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de kruidenolie en schep goed om. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.
  4. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de kipfilethaasjes met de rest van de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de kipfilethaasjes 4 tot 6 min. gaar. Keer regelmatig.
  5. Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien in de lengte.
  6. Snijd de avocado overlangs doormidden. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in reepjes.
  7. Meng de spinazie en avocado met de rest van de olie en de azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de salade met de broodcroutons, gegrilde kipfilet, aardbeien en verkruimel de witte kaas erover.

combinatietip:

Lekker met grofgehakte walnoten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 755 mg
  • vezels 10 g
Tags

Spinaziesalade met gegrilde kip, aardbeien & witte kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­sa­la­de met ge­gril­de kip, aard­bei­en & wit­te kaas

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 1 el gedroogde dragon

Pers de knoflook uit en meng samen met de olie en de dragon tot een kruidenolie.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2

Verwarm de oven voor op 180 °C.

3
3
  • 1 petit cereales

Scheur het brood in stukjes van 1 cm en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de kruidenolie en schep goed om.

Croutons maken

Instructievideo

01:14 min.

4
4

Bak het brood in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.

5
5
  • 300 g kipfilethaasjes

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de kipfilethaasjes met de rest van de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout.

6
6

Gril de kipfilethaasjes in 4 tot 6 min. gaar. Keer regelmatig.

7
7
  • 250 g aardbeien

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien in de lengte.

8
8
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado overlangs doormidden. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in reepjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

9
9
  • 200 g spinazie
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 el witte balsamicoazijn

Meng de spinazie en avocadoreepjes met de olie en de azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 150 g witte kaas

Garneer de salade met de broodcroutons, gegrilde kipfilet, aardbeien en verkruimel de witte kaas erover.

combinatietip:

Lekker met grofgehakte walnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.