Zo­mer­bo­log­ne­se

Spaghettigerecht dat binnen een halfuur klaar is én de kinderen blij maakt: een win-win!

(166)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Spaghettigerecht dat binnen een halfuur klaar is én de kinderen blij maakt: een win-win! 4 personen
3 166

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de bospeen en bleekselderij en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise). Snipper de ui en halveer de tomaten.
  2. Doe de knoflook en de helft van de tomaten in een kom en pureer met de staafmixer tot een saus.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op (middel)hoog vuur in 5 min. krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.
  4. Bak de bospeen, bleekselderij, ui en tijm 6 min. op hoog vuur in het achtergebleven bakvet tot de groenten iets gekleurd zijn.
  5. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  6. Voeg de tomatensaus en geconcentreerde bouillon toe aan het bospeen-bleekselderijmengsel, breng aan de kook en laat 1 min. op laag vuur koken.
  7. Giet de pasta af en meng met de spekreepjes en de rest van de tomaten door de saus.

combinatietip:

Lekker met salsa verde. Kijk elders op deze website voor het gerecht.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas (het gerecht is dan niet meer lactosevrij)

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 905 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Zomerbolognese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­bo­log­ne­se

1
1
  • 150 g bospeen
  • 150 g bleekselderij
  • 1 rode ui
  • 500 g romaatjes

Schil de bospeen en bleekselderij en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise). Snipper de ui en halveer de tomaten.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2
  • 1 teen knoflook

Doe de knoflook en de helft van de tomaten in een kom en pureer met de staafmixer tot een saus.

3
3
  • 200 g spekreepjes

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op (middel)hoog vuur in 5 min. krokant.

4
4

Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.

5
5
  • 1 tl gedroogde tijm

Bak de bospeen, bleekselderij, ui en tijm 6 min. op hoog vuur in het achtergebleven bakvet tot de groenten iets gekleurd zijn.

6
6
  • 250 g spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

7
7
  • 1 el Touch of Taste gevogelte geconcentreerde bouillon

Voeg de tomatensaus en geconcentreerde bouillon toe aan het bospeen-bleekselderijmengsel, breng aan de kook en laat 1 min. op laag vuur koken.

8
8

Giet de pasta af en meng met de spekreepjes en de rest van de tomaten door de saus.

combinatietip:

Lekker met salsa verde. Kijk elders op deze website voor het gerecht.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas (het gerecht is dan niet meer lactosevrij)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.