Pen­ne met ar­ti­sjok, ri­cot­ta en spek

Supersnel pastagerecht dat werkelijk iedereen lekker vindt.

(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Supersnel pastagerecht dat werkelijk iedereen lekker vindt. 4 personen
3 76

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. krokant. Laat ondertussen de artisjokharten uitlekken en snijd ze in partjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook, artisjok en ¾ van de tijm aan het spek toe en bak nog 3 min. op middelhoog vuur.
  3. Giet de pasta af en vang 1 kopje kookvocht op. Roer de pasta met het kookvocht, de ricotta, peper en eventueel zout door de artisjokken en het spek. Bestrooi met de rest van de tijm en serveer.

combinatietip:

Lekker met geschaafde Parmezaanse kaas.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.100 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Penne met artisjok, ricotta en spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met ar­ti­sjok, ri­cot­ta en spek

1
1
  • 300 g penne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 200 g spekreepjes

Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. krokant.

3
3
  • 800 g artisjokharten

Laat ondertussen de artisjokharten uitlekken en snijd ze in partjes.

4
4
  • 4 takjes tijm

Ris de blaadjes van de takjes tijm.

5
5
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

6
6

Voeg de knoflook, artisjok en ¾ van de tijm aan het spek toe en bak nog 3 min. op middelhoog vuur.

7
7

Giet de pasta af en vang 1 kopje kookvocht op.

8
8
  • 250 g ricotta

Roer de pasta met het kookvocht, de ricotta, peper en eventueel zout door de artisjokken en het spek.

9
9

Bestrooi met de rest van de tijm en serveer.

combinatietip:

Lekker met geschaafde Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.