Pen­ne met ge­hakt­bal­le­tjes en spek

Drukke dag? Deze pasta staat in een kwartier op tafel.

(260)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Drukke dag? Deze pasta staat in een kwartier op tafel. 4 personen
3 260

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit ondertussen de hapjespan en bak de spekreepjes in 4 min. uit op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de soepballetjes toe en bak 2 min. mee. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook en roerbakmix toe aan het vlees en bak 3 min. op hoog vuur mee. Schep regelmatig om. Voeg de pastasaus toe aan de groentemix en schep om. Verwarm nog 5 min. met de deksel op de pan.
  3. Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Giet de pasta af. Houd wat basilicum achter voor de garnering, schep de rest samen met de pasta door de saus. Garneer voor het serveren met het achtergehouden basilicum.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.863 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Penne met gehaktballetjes en spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met ge­hakt­bal­le­tjes en spek

1
1
  • 300 g penne rigate

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 100 g spekreepjes

Verhit ondertussen de hapjespan en bak de spekreepjes in 4 min. uit op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3
3
  • 250 g rundersoepballetjes

Voeg de soepballetjes toe en bak 2 min. mee.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 600 g Italiaanse roerbakmix

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook en roerbakmix toe aan het vlees en bak 3 min. op hoog vuur mee. Schep regelmatig om.

5
5
  • 940 ml pastasaus sugo basilicum

Voeg de pastasaus toe aan de groentemix en schep om. Verwarm nog 5 min. met de deksel op de pan.

6
6
  • 15 g basilicum

Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Giet de pasta af.

7
7

Houd wat basilicum achter voor de garnering, schep de rest samen met de pasta door de saus.

8
8

Garneer voor het serveren met het achtergehouden basilicum.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.