Pit­ti­ge spa­ghet­ti met to­maat & spek

Deze spaghetti bewijst maar weer dat je voor een goed bord pasta weinig ingrediënten nodig hebt.

(119)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Deze spaghetti bewijst maar weer dat je voor een goed bord pasta weinig ingrediënten nodig hebt. 4 personen
3 119

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek in 8 min. uit. Laat met 1 el bakvet in de pan.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg ondertussen de chilivlokken en gezeefde tomaten toe aan het spek en laat 5 min. op middelhoog vuur koken.
  3. Halveer de romaatjes en voeg ze met de helft van de kaas toe aan de saus. Meng de spaghetti erdoor en bestrooi met de rest van de kaas. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden platte peterselie.

video

Spa­ghet­ti ko­ken

Instructievideo - 01:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 2.000 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige spaghetti met tomaat & spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge spa­ghet­ti met to­maat & spek

1
1
  • 300 g gerookte spekreepjes

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek in 8 min. uit. Laat met 1 el bakvet in de pan.

2
2
  • 300 g spaghetti

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Spaghetti koken

Instructievideo

01:46 min.

3
3
  • 1½ tl chilivlokken
  • 500 g gezeefde tomaten

Voeg ondertussen de chilivlokken en gezeefde tomaten toe aan het spek en laat 5 min. op middelhoog vuur koken.

4
4
  • 250 g romaatjes
  • 62½ g formaggio da pasta

Halveer de romaatjes en voeg ze met de kaas toe aan de saus.

5
5
  • 62½ g formaggio da pasta

Meng de spaghetti erdoor en bestrooi met de kaas. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden platte peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.