Spa­ghet­ti met snij­biet, spek­jes & ri­cot­ta

De spekjes geven deze heerlijk romige pasta extra bite.

(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De spekjes geven deze heerlijk romige pasta extra bite. 4 personen
3 56

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
  2. Snijd ondertussen de courgette in schuine plakken van 1 cm, snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Bestrijk de courgette met de olie en bestrooi met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de courgette in 2 delen 4 min. Keer halverwege.
  3. Verhit halverwege de oventijd van de ricotta een hapjespan en bak het spek, de ui, knoflook en chilivlokken 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  4. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de courgette, snijbiet en een beetje kookvocht door de spekjes in de hapjespan. Schep in een grote schaal en breek de ricotta erboven in stukken.
video

Spa­ghet­ti ko­ken

Instructievideo - 01:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.180 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met snijbiet, spekjes & ricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met snij­biet, spek­jes & ri­cot­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 250 g ricotta

Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

3
3
  • 2 courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui

Snijd ondertussen de courgette in schuine plakken van 1 cm, snijd de knoflook fijn en snipper de ui.

4
4
  • 2 el olijfolie chilipeper/knoflook

Bestrijk de courgette met de olie en bestrooi met (versgemalen) peper en eventueel zout.

5
5

Verhit de grillpan en gril de courgette in 2 delen 4 min. Keer halverwege.

6
6
  • 200 g spekreepjes
  • 1 tl chilivlokken

Verhit halverwege de oventijd van de ricotta een hapjespan en bak het spek, de ui, knoflook en chilivlokken 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

7
7
  • 300 g spaghetti

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

8
8
  • 150 g snijbiet

Meng de pasta met de courgette, snijbiet en een beetje kookvocht door de spekjes in de hapjespan.

9
9

Schep in een grote schaal en breek de ricotta erboven in stukken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.