Spa­ghet­ti met rau­we ham & ri­cot­ta

De smaakmakers in dit snelle hoofdgerecht: ham, venkel, twee soorten kaas en tuinkers.

(297)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De smaakmakers in dit snelle hoofdgerecht: ham, venkel, twee soorten kaas en tuinkers. 4 personen
3 297

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ham in stukjes, de knoflook fijn en rasp de kaas. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de ham in 5 min. krokant. Snijd de ondertussen venkelknol in dunne reepjes. Voeg de venkel met de knoflook toe aan de ham en bak nog 2 min. mee. Zet het vuur uit.
  2. Klop ondertussen de ricotta met de eieren en de helft van de kaas los in een kom. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
  3. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep er een kopje kookvocht uit en giet de pasta af. Doe meteen terug in de pan. Voeg het hammengsel en de veldsla toe. Voeg al roerend het eimengsel toe. Blijf roeren tot dit mengsel iets is ingedikt en aan de pasta blijft hangen. Voeg wat kookvocht toe om de spaghetti iets smeuïger te maken. Bestrooi met de rest van de kaas en de tuinkers en serveer direct.

serveertip:

Lekker met kappertjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.145 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met rauwe ham & ricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met rau­we ham & ri­cot­ta

1
  • 150 g boeren rauwe ham
  • 2 tenen knoflook
  • 75 g Parmezaanse kaas

Snijd de ham in stukjes, de knoflook fijn en rasp de kaas.

2
  • 1 venkelknol

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de ham in 5 min. krokant. Snijd ondertussen de venkelknol in dunne reepjes.

3

Voeg de venkel met de knoflook toe aan de ham en bak nog 2 min. mee. Zet het vuur uit.

4
  • 250 g ricotta
  • 2 eieren

Klop ondertussen de ricotta met de eieren en de helft van de kaas los in een kom. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

5
  • 300 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep er een kopje kookvocht uit en giet de pasta af. Doe meteen terug in de pan.

6
  • 150 g veldsla

Voeg het hammengsel en de veldsla toe. Voeg al roerend het eimengsel toe. Blijf roeren tot dit mengsel iets is ingedikt en aan de pasta blijft hangen.

7
  • 1 bakje tuinkers

Voeg wat kookvocht toe om de spaghetti iets smeuïger te maken. Bestrooi met de rest van de kaas en de tuinkers en serveer direct. Bon appétit!

serveertip:

Lekker met kappertjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.