Frit­ta­ta met snij­biet

Ook geschikt voor de hapjestafel!

(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Ook geschikt voor de hapjestafel! 4 personen
3 96

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min.
  2. Breek de onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Doe de asperges en knoflook bij de ui in de pan en bak 2 min. mee.
  3. Snijd ondertussen de helft van de geitenkaas in plakjes en de rest in blokjes. Meng de blokjes kaas met de eieren, crème fraîche, peper en eventueel zout in een kom. Voeg de snijbiet en het eimengsel toe aan de pan en draai het vuur laag. Leg de plakjes geitenkaas erop, doe de deksel op de pan en laat de frittata in 15 min. gaar worden.
  4. Halveer ondertussen de krieltjes en kook ze in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af.
  5. Schep de krieltjes om met de azijn en de rest van de olie. Serveer de frittata met de krieltjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 310 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Frittata met snijbiet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Frit­ta­ta met snij­biet

1
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook

Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn.

2
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min.

3
  • 350 g groene asperges

Breek de onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm.

4

Doe de asperges en knoflook bij de ui in de pan en bak 2 min. mee.

5
  • 150 g tendre bûche (geitenkaas)

Snijd ondertussen de helft van de geitenkaas in plakjes en de rest in blokjes.

6
  • 6 eieren
  • 2 el crème fraîche

Meng de blokjes kaas met de eieren, crème fraîche, peper en eventueel zout in een kom.

7
  • 75 g snijbiet

Voeg de snijbiet en het eimengsel toe aan de pan en draai het vuur laag.

8

Leg de plakjes geitenkaas erop, doe de deksel op de pan en laat de frittata in 15 min. gaar worden.

9
  • 500 g krieltjes

Halveer ondertussen de krieltjes en kook ze in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af.

10
  • 2 el kruidenazijn
  • 1 el olijfolie

Schep de krieltjes om met de azijn en de rest van de olie.

11

Serveer de frittata met de krieltjes. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.