Spa­ghet­ti al­la put­ta­nes­ca

Makkelijke Italiaanse pasta met ansjovis, tonijn, olijven en tomatensaus.

(791)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Makkelijke Italiaanse pasta met ansjovis, tonijn, olijven en tomatensaus. 4 personen
3 791

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water aan de kook. Doe de spaghetti met een snufje zout in het kokende water en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de olie van de tonijn in een koekenpan, maar laat de tonijn zelf in het blikje zitten.
  2. Pers de ongepelde tenen knoflook in de pan en doe er de kappertjes en de ansjovis met olie bij. Hak de Spaanse pepers en de steeltjes van de peterselie fijn en doe die er ook bij. Controleer de spaghetti en roer even. Hak de peterselieblaadjes en zet ze opzij. Roerbak het mengsel in de koekenpan 2 min. en doe er dan de tonijn en de zwarte olijven bij. Maak de stukken vis klein en roer er ten slotte een flinke snuf kaneel en de passata (of gehakte tomaten) door.
  3. Laat de gekookte pasta uitlekken en houd een beetje van het kookwater apart. Kieper de spaghetti voorzichtig bij de saus in de pan. Doe er het grootste deel van de peterselieblaadjes, het sap van de citroen en een klein beetje extra vierge olijfolie bij en hussel alles goed door elkaar. Roer er om de saus te verdunnen eventueel nog een scheutje van het kookwater door.
  4. Schep de spaghetti op een schaal, strooi er het laatste restje peterselie over en serveer.

Tip:

Receptuur: © Jamie Oliver. www.jamieoliver.com

video

Spa­ghet­ti ko­ken

Instructievideo - 01:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 103 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.220 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti alla puttanesca

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti al­la put­ta­nes­ca

1
1
  • 500 g spaghetti

Breng een pan water aan de kook. Doe de spaghetti met een snufje zout in het kokende water en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Spaghetti koken

Instructievideo

01:46 min.

2
2
  • 225 g tonijn in olie

Giet de olie van de tonijn in een koekenpan, maar laat de tonijn zelf in het blikje zitten.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el kappertjes
  • 30 g ansjovisfilets in olie

Pers de ongepelde tenen knoflook in de pan en doe er de kappertjes en de ansjovis met olie bij.

4
4
  • 1½ Spaanse rode peper
  • 20 g platte peterselie

Hak de Spaanse pepers en de steeltjes van de peterselie fijn en doe die er ook bij. Controleer de spaghetti en roer even.

5
5
  • 8 zwarte olijven

Hak de peterselieblaadjes en zet ze opzij. Roerbak het mengsel in de koekenpan 2 min. en doe er dan de tonijn en de zwarte olijven bij.

6
6
  • 1 mespunt kaneel
  • 700 g gezeefde tomaten

Maak de stukken vis klein en roer er ten slotte een flinke snuf kaneel en de passata (of gehakte tomaten) door.

7
7

Laat de gekookte pasta uitlekken en houd een beetje van het kookwater apart. Kieper de spaghetti voorzichtig bij de saus in de pan.

8
8
  • 1 citroen

Pers de citroen.

9
9
  • 1 tl extra vierge olijfolie

Doe er het grootste deel van de peterselieblaadjes, het citroensap en een klein beetje extra vierge olijfolie bij en hussel alles goed door elkaar.

10
10

Roer er om de saus te verdunnen eventueel nog een scheutje van het kookwater door.

11
11

Schep de spaghetti op een schaal, strooi er het laatste restje peterselie over en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.