Luxe hot­dogs met zuur­kool

Een echte guilty pleasure, maar nu nog lekkerder!

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een echte guilty pleasure, maar nu nog lekkerder! 4 personen
2 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • koekenpan
  • vergiet
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en braad de saucijzen in 12 min. op laag vuur rondom bruin en gaar.
  2. Spoel ondertussen de zuurkool in een vergiet onder koud stromend water. Knijp er zo veel mogelijk vocht uit en doe in een ruime kom. Meng met de rucola, de helft van het mosterdzaad, de olie, peper en eventueel zout.
  3. Neem de saucijzen uit de pan, houd warm onder aluminiumfolie en laat het bakvet zitten. Meng de crème fraîche, geconcentreerde bouillon en de rest van het mosterdzaad door het bakvet. Warm 1 min. mee. Breng de mosterdsaus op smaak met peper. Snijd de broodjes aan de bovenkant in.
  4. Schep in elk broodje wat van de zuurkoolsalade en leg er een saucijs op. Verdeel de mosterdsaus erover en bestrooi met de uitjes. Serveer de rest van de zuurkoolsalade erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.585 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Luxe hotdogs met zuurkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Luxe hot­dogs met zuur­kool

1
1
  • 4 kalfssaucijzen

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en braad de saucijzen in 12 min. op laag vuur rondom bruin en gaar.

2
2
  • 500 g zuurkool

Spoel ondertussen de zuurkool in een vergiet onder koud stromend water. Knijp er zo veel mogelijk vocht uit en doe in een ruime kom.

3
3
  • 75 g rucola
  • 1 el mosterdzaad
  • 2 el lijnzaadolie

Meng met de rucola, mosterdzaad, de olie, peper en eventueel zout.

4
4

Neem de saucijzen uit de pan, houd warm onder aluminiumfolie en laat het bakvet zitten.

5
5
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 el touch of taste kalf
  • 1 el mosterdzaad

Meng de crème fraîche, geconcentreerde bouillon en het mosterdzaad door het bakvet. Warm 1 min. mee.

6
6
  • 4 melkwitte bakkerspunten

Breng de mosterdsaus op smaak met peper. Snijd de broodjes aan de bovenkant in.

7
7

Schep in elk broodje wat van de zuurkoolsalade en leg er een saucijs op.

8
8
  • 4 el gebakken uitjes

Verdeel de mosterdsaus erover en bestrooi met de uitjes. Serveer de rest van de zuurkoolsalade erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.