Ge­bak­ken ba­con met spruit­jes en tau­gé

(145)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 145

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng een pan water aan de kook en kook de spruitjes 5 minuten. Laat ze uitlekken. Snijd de bacon in stukjes en bak ze in een grote pan met antiaanbaklaag (of wok) in 5 min. op hoog vuur knapperig. Voeg de kerriepoeder en de spruitjes toe en bak ze 2 min. mee. Zet het vuur laag en laat iets afkoelen. Voeg de crème fraîche toe en warm het geheel 1 min. door. Schep de taugé erdoor. Schep de rijst in kommen en schep het spruitenmengsel erop. Bestrooi met de uitjes en serveer met de atjar tjampoer.

Tip:

Als u van pittig houdt kunt u een fijngesneden rode peper toevoegen of een paar theelepels sambal.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.