Zo­mer­se gnoc­chi met ge­roos­ter­de trosto­ma­ten

Als je dit op tafel zet, maak je je kinderen pas echt blij. Vooral vanwege de tomaten die in de oven zo lekker zoet worden.

(143)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Als je dit op tafel zet, maak je je kinderen pas echt blij. Vooral vanwege de tomaten die in de oven zo lekker zoet worden. 4 personen
3 143

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Meng 2 el olie, de azijn, peper en eventueel zout door de tomaten. Doe in de ovenschaal en rooster de tomaten ca. 30 min. in de oven. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de gnocchi in 10 min. goudbruin en knapperig. Bak de laatste 6 min. de tuinbonen mee. Rasp de gele schil van de citroen.
  2. Schep de tomaten voorzichtig uit de schaal en houd apart. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Doe het citroenrasp, het vocht uit de ovenschaal en 2/3 van het basilicum bij de gnocchi. Schep om. Serveer met de tomaten, kaas en de rest van het basilicum.

combinatietip:

Lekker met extra vierge olijfolie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 415 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Zomerse gnocchi met geroosterde trostomaten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­se gnoc­chi met ge­roos­ter­de trosto­ma­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 160 ºC.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 500 g cherrytomaten aan de tak

Meng de olie, azijn, peper en eventueel zout door de tomaten. Doe in de ovenschaal en rooster de tomaten ca. 30 min. in de oven.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 500 g aardappelgnocchi

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de gnocchi in 10 min. goudbruin en knapperig.

4
4
  • 200 g tuinbonen
  • 1 citroen

Bak de laatste 6 min. de tuinbonen mee. Rasp de gele schil van de citroen.

5
5

Schep de tomaten voorzichtig uit de schaal en houd apart.

6
6
  • 10 g basilicum

Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.

7
7

Doe het citroenrasp, het vocht uit de ovenschaal en 2/3 van het basilicum bij de gnocchi. Schep om.

8
8
  • 100 g Grana Padano
  • 5 g basilicum

Serveer met de tomaten, kaas en de rest van het basilicum.

combinatietip:

Lekker met extra vierge olijfolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.