Spi­na­zie­sa­la­de met ge­roos­ter­de trosto­ma­ten

(172)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht 4 personen
4 172

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 250 °C. Knip het takje tomaten in vieren en doe de tomaten aan de tak in de ovenschaal. Druppel ⅖ van de olie over de tomaten en gaar ze 5-7 min. in de oven. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin, bestrooi ze met wat zout naar smaak en laat ze op een bordje afkoelen.
  2. Pers de citroen uit. Roer een dressing van het citroensap, de rest van de olie en pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de spinazie en verkruimel de geitenkaas erover. Druppel de honing erover. Leg de tomaten bij de spinaziesalade en bestrooi met de pijnboompitten.

combinatietip:

Lekker met warme toast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spinaziesalade met geroosterde trostomaten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­sa­la­de met ge­roos­ter­de trosto­ma­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 250 °C.

2
2
  • 250 g cherrytomaten aan de tak
  • 2 el olijfolie extra vierge

Knip het takje tomaten in vieren en doe de tomaten aan de tak in de ovenschaal. Druppel de olie over de tomaten en gaar ze 5-7 min. in de oven.

3
3
  • 2 el pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin, bestrooi ze met wat zout naar smaak en laat ze op een bordje afkoelen.

4
4
  • ½ citroen
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 teen knoflook

Pers de citroen uit. Roer een dressing van het citroensap, olie en pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 300 g spinazie
  • 120 g zachte geitenkaas
  • 3 el vloeibare honing

Schep de dressing door de spinazie en verkruimel de geitenkaas erover. Druppel de honing erover.

6
6

Leg de tomaten bij de spinaziesalade en bestrooi met de pijnboompitten.

combinatietip:

Lekker met warme toast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.