Gnoc­chi met to­ma­ten­saus

Pakje? Potje? Welnee! De allerlekkerste tomatensaus maak je eenvoudig zelf. Zalig bij de gnocchi.

(368)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pakje? Potje? Welnee! De allerlekkerste tomatensaus maak je eenvoudig zelf. Zalig bij de gnocchi. 4 personen
3 368

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de tomatenblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en voeg de suiker en peper en zout naar smaak toe. Laat dit op laag vuur nog tijdje pruttelen.
  2. Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd of scheur de mozzerella in kleine stukjes en laat smelten in de tomatensaus. Snijd het basilicum fijn en roer de helft door de tomatensaus. Verdeel de gnocchi over de borden, schep de tomatensaus erop en strooi de geraspte kaas en de rest van het basilicum erover.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 580 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Gnocchi met tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi met to­ma­ten­saus

1
1
  • 1 ui

Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui goudbruin.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 tl suiker

Voeg de tomatenblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en voeg de suiker, peper en zout naar smaak toe. Laat dit op laag vuur nog tijdje pruttelen.

4
4
  • 500 g gnocchi di patate

Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking.

5
5
  • 1 mozzarella

Snijd of scheur de mozzerella in kleine stukjes en laat ze in de tomatensaus smelten.

6
6
  • 4 el verse basilicum

Snijd het basilicum fijn.

7
7

Roer de helft van het basilicum door de tomatensaus.

8
8
  • 100 g grofgeraspte pittige kaas

Verdeel de gnocchi over de borden, schep de tomatensaus erop en strooi de geraspte kaas en de rest van het basilicum erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.