Gnoc­chi in rij­ke to­ma­ten­saus

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat met bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Kaas in 8 lange plakken schaven en op met bakpapier beklede bakplaat leggen. In 3-5 min. goudbruin en knapperig bakken. Rest kaas schaven. Gnocchi koken volgens aanwijzingen op verpakking. 3 el olie in pan verhitten en hierin groenten 3 min. roerbakken. Tomatenblokjes met sap toevoegen, aan de kook laten komen en ca. 5 min. zachtjes laten koken. Grote blaadjes basilicum kleiner scheuren. Gnocchi mengen met saus en nog 3 min. verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Helft basilicumblaadjes en rest olie erdoor roeren. Gnocchi over 4 diepe borden verdelen, kaaskoekjes erop leggen en bestrooien met rest basilicumblaadjes. Geschaafde kaas erbij geven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 601 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 06-07

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.