Gnoc­chi met ci­troen­ri­cot­ta

Alsof je op een zonnig Italiaans terrasje zit: gnocchi met frisse citroen, verse kruiden en twee soorten kaas.

(496)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Alsof je op een zonnig Italiaans terrasje zit: gnocchi met frisse citroen, verse kruiden en twee soorten kaas. 4 personen
3 496

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgettes in kleine blokjes. Snijd de peterselie en het basilicum fijn.
  2. Verhit de olie in een braadpan. Bak de courgette al omscheppend in 5-7 min. goudbruin. Neem uit de pan en voeg peper en zout toe. Kook de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp ondertussen de kaas grof.
  3. Rasp een halve theelepel citroenschil. Snijd de citroen doormidden en pers een van de helften uit. Roer het citroenrasp, -sap en de kruiden door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout. Schep de courgette en het ricottamengsel luchtig door de gnocchi. Bestrooi met de geraspte kaas.

serveertip:

Houd wat blaadjes van de peterselie en de basilicum apart en gebruik ze als garnering.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 445 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Gnocchi met citroenricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi met ci­troen­ri­cot­ta

1
  • 2 courgettes
  • 15 g peterselie
  • 15 g basilicum

Snijd de courgettes in kleine blokjes. Snijd de peterselie en het basilicum fijn.

Tip: Houd wat blaadjes van de peterselie en het basilicum apart en gebruik ze als garnering.

2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een braadpan. Bak de courgette al omscheppend in 5-7 min. goudbruin. Neem uit de pan en voeg peper en zout toe.

3
  • 500 g gnocchi di patate
  • 50 g Grana Padano

Kook de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp ondertussen de kaas grof.

4
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon. Rasp een halve theelepel citroenschil. Snijd de citroen doormidden en pers 1 van de helften uit.

5
  • 250 g ricotta

Roer het citroenrasp, -sap en de kruiden door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout.

6

Schep de courgette en het ricottamengsel luchtig door de gnocchi. Bestrooi met de geraspte kaas. Bon appétit!

serveertip:

Houd wat blaadjes van de peterselie en de basilicum apart en gebruik ze als garnering.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.