Ro­mi­ge pen­ne met cham­pig­nons en Ita­li­aan­se kaas

Lekker gerecht dat supersnel op tafel staat.

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Lekker gerecht dat supersnel op tafel staat. 4 personen
3 40

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water met zout aan de kook en kook daarin de pasta in 10 min. beetgaar. Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan en bak de roerbakmix 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Was en halveer ondertussen de tomaten. Meng voor de dressing de rest van de olie met de azijn, peper en eventueel zout. Schep ¾ van de rucola om met de tomaten en de dressing en bestrooi met de notenmix.
  3. Snijd de kaas in stukjes. Giet de pasta af en bewaar 100 ml kookvocht.
  4. Meng de pasta, kaas en het kookvocht door de roerbakmix. Schep de rest van de rucola erdoor en serveer met de salade.

variatietip:

Gormas bevat blauwaderkaas, maar is romig van smaak. Vinden de kinderen de smaak toch te sterk? Voeg dan de helft toe aan het gerecht en serveer de rest los erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande box gerecht.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Jamie's Italian Blanco.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 170 mg
  • vezels 8 g
Tags

Romige penne met champignons en Italiaanse kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge pen­ne met cham­pig­nons en Ita­li­aan­se kaas

1
1
  • 300 g penne rigate

Breng een pan water met zout aan de kook en kook daarin de pasta in 10 min. beetgaar.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 400 g champignonroerbakmix

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de roerbakmix 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3
3
  • 250 g cherrytomaten aan de tak
  • 4 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn

Was en halveer ondertussen de tomaten. Meng voor de dressing de rest van de olie met de azijn, peper en eventueel zout.

4
4
  • 75 g rucola
  • 80 g saladenotenmix

Schep ¾ van de rucola om met de tomaten en de dressing en bestrooi met de notenmix.

5
5
  • 170 g gormas 70+

Snijd de kaas in stukjes. Giet de pasta af en bewaar 100 ml kookvocht.

6
6

Meng de pasta, kaas en het kookvocht door de roerbakmix. Schep de rest van de rucola erdoor en serveer met de salade.

variatietip:

Gormas bevat blauwaderkaas, maar is romig van smaak. Vinden de kinderen de smaak toch te sterk? Voeg dan de helft toe aan het gerecht en serveer de rest los erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.