Pad­den­stoe­len­ra­vi­o­li in ro­mi­ge cog­nac­saus

Deze vegapasta is niet alleen superlekker, maar staat ook nog eens in een kwartier op tafel.

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Deze vegapasta is niet alleen superlekker, maar staat ook nog eens in een kwartier op tafel. 4 personen
3 57

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de prei 4 min. op middelhoog vuur. Verkruimel de bouillontablet erboven, voeg de mascarpone toe en schep 1 min. goed om. Voeg de cognac toe en schep om. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de champignons 6 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur uit en schep voorzichtig de peterselie erdoor.
  2. Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang 50 ml van het kookvocht op.
  3. Meng de ravioli met de mascarponesaus en het kookvocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de ravioli in diepe borden en verdeel de champignons en tomaten aan de tak erover.

Tip:

Rooster voor extra smaak de tomaten aan de tak ca. 10 min. op 180 °C in het midden van de oven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 1.245 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Paddenstoelenravioli in romige cognacsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­den­stoe­len­ra­vi­o­li in ro­mi­ge cog­nac­saus

1
1
  • 1 el olijfolie
  • 300 g gesneden prei

Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 4 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 1 paddenstoelenbouillontablet
  • 250 g mascarpone
  • 50 ml cognac

Verkruimel de bouillontablet erboven, voeg de mascarpone toe en schep 1 min. goed om. Voeg de cognac toe en schep om.

3
3
  • 20 g platte peterselie
  • 1 el olijfolie
  • 400 g gesneden kastanjechampignons

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 6 min. op middelhoog vuur.

4
4

Draai het vuur uit en schep voorzichtig de peterselie erdoor.

5
5
  • 500 g ravioli funghi porcini

Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang per 4 personen 50 ml van het kookvocht op.

6
6

Meng de ravioli met de mascarponesaus en het kookvocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 250 g cherrytomaten aan de tak

Schep de ravioli in diepe borden en verdeel de champignons en tomaten aan de tak erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.