Mei­raap met krui­den­olie en fe­ta

Peterselie, bieslook en dragon geven de lichtzoete meirapen een kruidige smaak.

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Peterselie, bieslook en dragon geven de lichtzoete meirapen een kruidige smaak. 4 personen
3 28

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was ondertussen de meirapen en verwijder met een scherp mes het loof en de wortels.
  2. Halveer de rapen en snijd de helften in plakken van 2 cm. Doe in de ingevette ovenschaal. Besprenkel de meiraap met 2 el olie en voeg de ongepelde knoflooktenen toe. Bestrooi met peper en eventueel zout, schep om en bak de meiraap in ca. 45 min. in de oven gaar. Schep halverwege om.
  3. Houd 2 takjes dille apart. Snijd de rest van de dille, de peterselieblaadjes en de bieslook fijn en doe met de dragon en de rest van de olie in een kom. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de helft van het rasp en 2 el citroensap toe aan de kruidenolie in de kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Pel de tenen knoflook en doe met de meiraap in de kom met kruidenolie. Meng de olie en raap door elkaar. Verdeel de meiraap over een schaal en verkruimel de feta erboven. Garneer met de rest van de dille en de rest van het citroenrasp.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 210 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Meiraap met kruidenolie en feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mei­raap met krui­den­olie en fe­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 800 g meirapen (meiknollen)

Was ondertussen de meirapen en verwijder met een scherp mes het loof en de wortels.

3
3

Halveer de rapen en snijd de helften in plakken van 2 cm. Doe in de ingevette ovenschaal.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook

Besprenkel de meiraap met de olie en voeg de ongepelde knoflooktenen toe.

5
5

Bestrooi met peper en eventueel zout, schep om en bak de meiraap in ca. 45 min. in de oven gaar. Schep halverwege om.

6
6
  • 15 g dille
  • 10 peterselie
  • 13 g bieslook
  • 3 el gedroogde dragon
  • 6 el olijfolie

Houd 2 takjes dille apart. Snijd de rest van de dille, de peterselieblaadjes en de bieslook fijn en doe met de dragon en de olie in een kom.

7
7
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

8
8

Voeg de helft van het rasp en (per 4 personen) 2 el citroensap toe aan de kruidenolie in de kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Pel de tenen knoflook en doe met de meiraap in de kom met kruidenolie. Meng de olie en raap door elkaar.

10
10
  • 75 g feta

Verdeel de meiraap over een schaal en verkruimel de feta erboven. Garneer met de rest van de dille en de rest van het citroenrasp.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.