Soep van mei­raap, dop­erw­ten en munt

Proef het voorjaar in deze kruidige soep.

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht Proef het voorjaar in deze kruidige soep. 4 personen
3 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de meirapen in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg ⅔ van de meiraap toe en bak 2 min. op middelhoog vuur mee.
  2. Voeg de kippenbouillon en doperwten toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan koken tot de meiraap gaar is.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de ras el hanout 30 sec. op laag vuur. Voeg de rest van de meiraap toe en bak 5 min. op middelhoog vuur tot de meiraap goudbruin en knapperig is. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Snijd ondertussen de muntblaadjes in dunne reepjes en verkruimel de witte kaas. Neem de pan met soep van het vuur en pureer met de staafmixer glad. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Serveer met de gebakken meiraap, munt en witte kaas.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 980 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Soep van meiraap, doperwten en munt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Soep van mei­raap, dop­erw­ten en munt

1
1
  • 1 ui
  • 300 g meirapen (meiknollen)

Snipper de ui. Snijd de meirapen in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

2
2
  • 1 el olie

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur.

3
3

Voeg ⅔ van de meiraap toe en bak 2 min. op middelhoog vuur mee.

4
4
  • 700 ml kippenbouillon
  • 200 g doperwten

Voeg de kippenbouillon en doperwten toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan koken tot de meiraap gaar is.

5
5
  • 2 el olie
  • 1 tl ras el hanout

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de ras el hanout 30 sec. op laag vuur.

6
6

Voeg de rest van de meiraap toe en bak 5 min. op middelhoog vuur tot de meiraap goudbruin en knapperig is. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

7
7
  • 4 takjes verse munt
  • 100 g witte kaas

Snijd ondertussen de muntblaadjes in dunne reepjes en verkruimel de witte kaas.

8
8

Neem de pan met soep van het vuur en pureer met de staafmixer glad. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

9
9

Serveer met de gebakken meiraap, munt en witte kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.