Mei­raap met ho­ning en ha­zel­no­ten

Old skool groente meiraap wordt lekker zacht door het kort te stoven.

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Old skool groente meiraap wordt lekker zacht door het kort te stoven. 4 personen
3 44

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd een plakje van de onder- en bovenkant van de rapen. Snijd ze in partjes van 1 cm dik. Verhit de boter in een hapjespan en schep de meirapen er 1 min. door. Voeg 100 ml water en de honing toe.
  2. Stoof de meirapen met de deksel op de pan 5 min. op laag vuur. Neem de deksel van de pan en laat het vocht in 3 min. verdampen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de hazelnoten goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak de noten grof. Ris intussen de blaadjes van de tijm.
  4. Leg de meirapen op een schaal. Bestrooi met de hazelnoten en tijm. Lekker bij gebakken biefstuk of zalmfilet.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Meiraap met honing en hazelnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mei­raap met ho­ning en ha­zel­no­ten

1
1
  • 800 g meirapen (meiknollen)
  • 25 g boter
  • 100 ml water
  • 1 el honing

Snijd een plakje van de onder- en bovenkant van de rapen. Snijd ze in partjes van 1 cm dik. Verhit de boter in een hapjespan en schep de meirapen er 1 min. door. Voeg 100 ml water en de honing toe.

2
2

Stoof de meirapen met de deksel op de pan 5 min. op laag vuur. Neem de deksel van de pan en laat het vocht in 3 min. verdampen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • ½ bakje hazelnoten
  • 1 el water

Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de hazelnoten goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak de noten grof. Ris intussen de blaadjes van de tijm.

4
4

Leg de meirapen op een schaal. Bestrooi met de hazelnoten en tijm. Lekker bij gebakken biefstuk of zalmfilet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.