Su­per­snel rijst­pan­ne­tje met tuin­bo­nen

Voor de drukke dinsdagavond: een supersnel rijstgerecht met romige zuivelspread. Ook geschikt voor vegetariërs!

(242)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Voor de drukke dinsdagavond: een supersnel rijstgerecht met romige zuivelspread. Ook geschikt voor vegetariërs! 4 personen
3 242

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Voeg de roerbakmix en dragon toe en bak 1 min. op hoog vuur.
  2. Voeg de rijst en bouillon toe, doe de deksel op de pan en kook 12 min. Roer regelmatig. Voeg na 8 min. de tuinbonen toe.
  3. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Neem de pan van het vuur. Roer het citroenrasp en de zuivelspread door de rijst. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en strooi over de rijst. Serveer direct.

serveertip:

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 790 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Supersnel rijstpannetje met tuinbonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Su­per­snel rijst­pan­ne­tje met tuin­bo­nen

1
1
  • 3 el olijfolie
  • 400 g champignonroerbakmix
  • 3 tl dragon

Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Voeg de roerbakmix en dragon toe en bak 1 min. op hoog vuur.

2
2
  • 275 g notenrijst
  • 700 ml hete groentebouillon (van tablet)
  • 250 g tuinbonen

Voeg de rijst en bouillon toe, doe de deksel op de pan en kook 12 min. Roer regelmatig. Voeg na 8 min. de tuinbonen toe.

3
3
  • 1 citroen
  • 100 g zuivelspread light

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Neem de pan van het vuur. Roer het citroenrasp en de zuivelspread door de rijst.

4
4
  • 3 bosuien

Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en strooi over de rijst. Serveer direct.

serveertip:

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.