War­me sa­la­de van erw­ten en tuin­bo­nen

Fris-pittig bijgerecht voor een dagje zonder vlees.

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels bijgerecht Fris-pittig bijgerecht voor een dagje zonder vlees. 6 personen
3 63

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dubbeldop de ontdooide tuinbonen. Snijd de bosui in ringetjes en de romainesla in reepjes.
  2. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur, voeg de bloem toe en meng er met een garde 350 ml water en het bouillontablet door. Breng aan de kook.
  3. Voeg de bosui, sla, erwten, tuinbonen en peper en zout toe. Doe de deksel op de pan, draai het vuur laag en stoof zachtjes 5 min. of tot de erwten en bonen gaar zijn.
  4. Neem van het vuur en voeg de slagroom toe. Breng op smaak met citroensap. Bon appétit!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 170 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Warme salade van erwten en tuinbonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

War­me sa­la­de van erw­ten en tuin­bo­nen

1
  • 2 kroppen babyromainesla
  • 6 bosuitjes
  • 200 g tuinbonen

Dubbeldop de ontdooide tuinbonen. Snijd de bosui in ringetjes en de romainesla in reepjes.

2
  • 350 ml groentebouillon (van tablet)
  • 1 el bloem
  • 25 g boter

Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur, voeg de bloem toe en meng er met een garde de bouillon door. Breng aan de kook.

3
  • 200 g tuinerwten

Voeg de bosui, sla, erwten, tuinbonen en peper en zout toe. Doe de deksel op de pan, draai het vuur laag en stoof zachtjes 5 min. of tot de erwten en bonen gaar zijn.

4
  • 1 citroen
  • 2 el slagroom

Neem van het vuur en voeg de slagroom toe. Breng op smaak met citroensap. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.