Ri­sot­to met wit­te kaas en pijn­boom­pit­ten

Zonder vlees of vis, maar met lekker veel mediterrane smaken.

(351)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zonder vlees of vis, maar met lekker veel mediterrane smaken. 4 personen
3 351

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel en snipper de ui. Was de courgette en snijd in blokjes. verhit de olie in een pan en fruit de uit. Voeg de risotto en bak al omscheppend tot de rijst glanst. Voeg een scheut bouillon en de courgette toe. Laat al roerend door de rijst opnemen.
  2. Voeg beetje bij beetje nieuwe bouillon toe en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de kaas in blokjes en schep door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de risotto over de borden. Garneer met de pijnboompitten en de tomaatblokjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 30-31

Risotto met witte kaas en pijnboompitten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met wit­te kaas en pijn­boom­pit­ten

1
1
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 3 el olijfolie
  • 600 ml groentebouillon
  • 350 g risottorijst

Pel en snipper de ui. Was de courgette en snijd in blokjes. verhit de olie in een pan en fruit de uit. Voeg de risotto en bak al omscheppend tot de rijst glanst. Voeg een scheut bouillon en de courgette toe. Laat al roerend door de rijst opnemen.

2
2
  • 65 g pijnboompitten
  • 300 g witte kaas
  • 2 tomaten

Voeg beetje bij beetje nieuwe bouillon toe en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de kaas in blokjes en schep door de risotto.

3
3

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de risotto over de borden. Garneer met de pijnboompitten en de tomaatblokjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.