Ko­nink­lij­ke bon­bons

Ook voor volwassenen een heerlijk snoepfestijn!

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Ook voor volwassenen een heerlijk snoepfestijn! 25 stuks
4 17

Ingrediënten

25 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakblik
  • bakpapier
  • deegroller
  • 25 papieren cupcakevormpjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Knip een stuk bakpapier af voor in het bakblik of de schaal en knip de hoekjes in. Vouw het bakpapier in het blik of de schaal en knip precies op maat. Hak met een mes de chocolade in kleine stukjes. Doe de slagroom in een steelpan en zet de pan op het vuur. Wacht net zo lang tot de slagroom bijna kookt. Doe de chocolade in een grote glazen kom. Hang de kom in een pan met een laagje heel heet water. Pas op dat de bodem van de kom het water niet raakt. Schenk de slagroom over de chocolade. Zet de pan met de kom op het vuur en laat de chocolade smelten. Roer af en toe zodat de chocolade mooi glad wordt. Schenk de chocolade in het bakblik. Zet het in de koelkast en laat 3 uur opstijven.
  2. Doe de koekjes in een diepvrieszak of een stevig plastic zakje. Rol de koekjes met een deegroller tot fijne kruimels. Til met het bakpapier voorzichtig het chocoladeblok uit het bakblik of de schaal. Snijd de chocolade in allemaal dezelfde blokjes van ongeveer 3 x 3 cm. Bestrijk met een mes alle blokjes met een beetje witte chocoladepasta. Versier de bonbons met de koekkruimels, marshmallows (eet de roze op), smarties, muisjes en hagelpret. Leg ze in een cupcakevormpje.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 10 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Koninklijke bonbons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­nink­lij­ke bon­bons

1

Knip een stuk bakpapier af voor in het bakblik of de schaal en knip de hoekjes in. Vouw het bakpapier in het blik of de schaal en knip precies op maat.

2
  • 500 g pure chocolade 72%

Hak met een mes de chocolade in kleine stukjes.

3
  • 150 ml slagroom

Doe de slagroom in een steelpan en zet de pan op het vuur. Wacht net zo lang tot de slagroom bijna kookt.

4

Doe de chocolade in een grote glazen kom. Hang de kom in een pan met een laagje heel heet water. Pas op dat de bodem van de kom het water niet raakt.

5

Schenk de slagroom over de chocolade. Zet de pan met de kom op het vuur en laat de chocolade smelten. Roer af en toe zodat de chocolade mooi glad wordt.

6

Schenk de chocolade in het bakblik. Zet het in de koelkast en laat 3 uur opstijven.

7
  • 2 digestive koekjes

Doe de koekjes in een diepvrieszak of een stevig plastic zakje. Rol de koekjes met een deegroller tot fijne kruimels.

8

Til met het bakpapier voorzichtig het chocoladeblok uit het bakblik of de schaal.

9

Snijd de chocolade in allemaal dezelfde blokjes van ongeveer 3 x 3 cm.

10
  • 3 el witte chocoladepasta

Bestrijk met een mes alle blokjes met een beetje witte chocoladepasta.

11
  • 5 el mini marshmallows
  • 4 el Smarties
  • 4 el muisjes
  • ½ potje hagelpret

Versier de bonbons met de koekkruimels, marshmallows (eet de roze op), smarties, muisjes en hagelpret. Leg ze in een cupcakevormpje. Klaar!

Tip: Knip een randje van de cupcakevormpjes als ze te groot zijn voor de bonbons.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.