Marsh­mal­low­koek­jes met cho­co­la­de en ha­gel­pret

Een marshmallow tussen twee biscuitjes gedoopt in pure chocolade... Hmm!

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Een marshmallow tussen twee biscuitjes gedoopt in pure chocolade... Hmm! 10 stuks
3 25

Ingrediënten

10 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg de koekjes op een bord dat in de magnetron kan en dat heel heet kan worden. Leg op elk koekje 1 marshmallow. Zet het bord in de magnetron. Zet ‘m 10 sec. op de allerhoogste stand. Blijf erbij staan en haal ze eruit als de marshmallows 2 keer zo groot zijn geworden. Leg de koekjes voorzichtig op de gesmolten marshmallows. Kijk uit voor je vingers! Laat een half uur afkoelen.
  2. Hak met een mes de chocolade in kleine stukjes. Doe de chocolade in een glazen kom. Hang de kom in een pan met een laagje heel heet water. Zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Zet de pan met de kom op het vuur en laat de chocolade smelten. Roer af en toe met een pollepel zodat de chocolade mooi glad wordt. Leg een groot stuk bakpapier klaar. Doop de marshmallowkoekjes voorzichtig helemaal in de chocolade en leg ze op het bakpapier. Bestrooi 5 koekjes met de kokos en de andere 5 met de hagelpret. Laat ze in 30 min. hard worden. Klaar!
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 45 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Marshmallowkoekjes met chocolade en hagelpret

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Marsh­mal­low­koek­jes met cho­co­la­de en ha­gel­pret

1
  • 10 mariabiscuits
  • 10 marshmallows

Leg de koekjes op een bord dat in de magnetron kan en dat heel heet kan worden. Leg op elk koekje 1 marshmallow.

2

Zet het bord in de magnetron. Zet ‘m 10 sec. op de allerhoogste stand. Blijf erbij staan en haal ze eruit als de marshmallows 2 keer zo groot zijn geworden.

3
  • 10 mariabiscuits

Leg de koekjes voorzichtig op de gesmolten marshmallows. Kijk uit voor je vingers! Laat een half uur afkoelen.

4
  • 250 g pure chocolade

Hak met een mes de chocolade in kleine stukjes.

5

Doe de chocolade in een glazen kom. Hang de kom in een pan met een laagje heel heet water. Zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt.

6

Zet de pan met de kom op het vuur en laat de chocolade smelten. Roer af en toe met een pollepel zodat de chocolade mooi glad wordt.

7

Leg een groot stuk bakpapier klaar. Doop de marshmallowkoekjes voorzichtig helemaal in de chocolade en leg ze op het bakpapier.

8
  • 6 el gemalen kokos
  • 65 g hagelpret

Bestrooi 5 koekjes met de kokos en de andere 5 met de hagelpret. Laat ze in 30 min. hard worden. Klaar!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.