Ma­de­lei­nes met aman­del en si­naas­ap­pel

Als toetje of als traktatie bij de thee, deze sinaasappelmadeleines (met amandelspijs!) smaken altijd.

  • nagerecht
  • 24 stuks
  • 145 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 16 min. oventijd
(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht Als toetje of als traktatie bij de thee, deze sinaasappelmadeleines (met amandelspijs!) smaken altijd. 24 stuks
4 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • madeleinevorm met 12 holtes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter in een steelpan. Roer de melk erdoor. Breek de eieren boven een kom en voeg de suiker toe. Klop met een mixer 5 min. Snijd de amandelspijs fijn en voeg toe. Klop 1 min. mee.
  2. Meng de bloem en het bakpoeder in een kom. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en voeg toe. Doe het botermengsel bij het eierschuim en spatel de bloem er in delen door. Zet dit afgedekt minimaal 1 uur (max 12 uur) in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de bakvorm in en verdeel met 2 eetlepels de helft van het beslag over de holtes. Bestrooi het beslag met 2 el amandelschaafsel. Bak de madeleines ca. 8 min. in de oven totdat ze goudbruin en bol zijn. Neem uit de oven en laat op een bord glijden. Bak er zo nog 12. Serveer direct.
video

Aman­del­spijs ma­ken

Instructievideo - 01:03 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 70 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Madeleines met amandel en sinaasappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­de­lei­nes met aman­del en si­naas­ap­pel

1
  • 200 g boter
  • 60 ml volle melk

Smelt de boter in een steelpan. Roer er de melk door.

2
  • 3 eieren
  • 100 g fijne kristalsuiker

Breek de eieren boven een kom en voeg de suiker toe. Klop met een mixer 5 min.

3
  • 150 g amandelspijs

Snijd de amandelspijs fijn en voeg toe. Klop 1 min. mee.

4
  • 200 g bloem
  • 8 g bakpoeder
  • 1 sinaasappel

Meng de bloem en het bakpoeder in een kom. Rasp de oranje schil van de sinaasappel erboven.

5

Doe het botermengsel bij het eierschuim en spatel de bloem er in delen door. Zet dit afgedekt minimaal 1 uur (max 12 uur) in de koelkast.

6

Verwarm de oven voor op 190 °C.

7
  • 2 el amandelschaafsel

Vet de bakvorm in en verdeel met 2 eetlepels de helft van het beslag over de holtes. Bestrooi het beslag met het amandelschaafsel.

Tip: Bestrooi de ingevette vorm met wat bloem, dan krijg je de madeleines er nog makkelijker uit.

8
  • 2 el amandelschaafsel

Bak ca. 8 min. in de oven tot ze goudbruin en bol zijn. Neem uit de oven en laat op een bord glijden. Bak er zo nog 12. Serveer direct. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.