Si­naas­ap­pel-aman­del­ca­ke

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 335 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 u. 20 min. wachten
(183)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 stuks
3 183

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine
  • springvorm (Ø 24 cm), ingevet
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de sinaasappels schoon. Leg de sinaasappels in een pan met dikke bodem. Schenk er kokend water over tot ze helemaal onder staan en doe de deksel op de pan. Laat afgedekt op laag vuur 90 min. koken tot ze helemaal zacht zijn. Giet het vocht af en laat de sinaasappels iets afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Maal de amandelen in de keukenmachine heel fijn. Voeg, terwijl de machine draait, een voor een de eieren toe. Voeg de suiker, het bakpoeder en een mespunt zout toe en meng het geheel. Voeg de sinaasappels toe aan het beslag in de keukenmachine tot er een glad beslag ontstaat.
  3. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en schep het beslag erin. Plaats in het midden van de oven en bak de cake in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Controleer regelmatig of de cake niet te donker wordt. Gaat het kleuren te snel, dek de bovenkant dan losjes af met een stuk aluminiumfolie. Neem de cake uit de oven en laat in de springvorm afkoelen (dat voorkomt dat de cake verbrokkelt).

Tip:

De cake is een paar dagen houdbaar en ontwikkelt dan zelfs meer smaak.

video

Bak­vor­men be­kle­den

Instructievideo - 02:06 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Sinaasappel-amandelcake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Si­naas­ap­pel-aman­del­ca­ke

1
1
  • 2 sinaasappels

Boen de sinaasappels schoon. Leg de sinaasappels in een pan met dikke bodem.

2
2

Schenk er kokend water over tot ze helemaal onder staan en doe de deksel op de pan. Laat afgedekt op laag vuur 90 min. koken tot ze helemaal zacht zijn.

3
3
  • 250 g garneeramandelen

Giet het vocht af en laat de sinaasappels iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Maal de amandelen in de keukenmachine heel fijn.

4
4
  • 6 eieren
  • 200 g suiker
  • 10 g bakpoeder

Voeg, terwijl de machine draait, een voor een de eieren toe. Voeg de suiker, het bakpoeder en een mespunt zout toe en meng het geheel.

5
5

Voeg de sinaasappels toe aan het beslag in de keukenmachine tot er een glad beslag ontstaat.

6
6

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en schep het beslag erin. Plaats in het midden van de oven en bak de cake in ca. 50 min. goudbruin en gaar.

7
7

Controleer regelmatig of de cake niet te donker wordt. Gaat het kleuren te snel, dek de bovenkant dan losjes af met een stuk aluminiumfolie.

8
8

Neem de cake uit de oven en laat in de springvorm afkoelen (dat voorkomt dat de cake verbrokkelt).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.