Cho­co­la­de­ma­de­lei­nes met wit­te cho­co­la­de

Chocofans kunnen hun geluk niet op: chocoladecakejes mét witte chocolade.

  • gebak
  • 24 stuks
  • 150 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 16 min. oventijd
(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans gebak Chocofans kunnen hun geluk niet op: chocoladecakejes mét witte chocolade. 24 stuks
3 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • madeleinevorm met 12 holtes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter in een steelpan. Roer er de melk en honing door. Breek de eieren boven een kom en voeg de suiker toe. Klop met een mixer 5 min. Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao boven een kom. Doe het botermengsel bij het eierschuim en spatel het bloemmengsel er in delen door. Zet dit afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast. (max. 12 uur).
  2. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de bakvorm in en verdeel de helft van het beslag met 2 eetlepels over de 12 holtes. Bak de madeleines ca. 8 min. in het midden van de oven tot ze goudbruin en bol zijn. Laat ze op een bord glijden en bak er zo nog 12. Laat ze in 45 min. helemaal afkoelen.
  3. Breek de chocolade in stukjes en doe in een vuurvast schaaltje. Zet in de oven een half uur nadat de oven is uitgeschakeld. Laat 15 min. staan. Neem uit de oven en roer de chocolade even door. Laat de vloeibare chocolade in een dun straaltje van een lepel op een zijde van de madeleines lopen en zigzag. Laat de chocolade uitharden en serveer.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Chocolademadeleines met witte chocolade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­ma­de­lei­nes met wit­te cho­co­la­de

1
1
  • 200 g boter
  • 60 ml volle melk
  • 1 el honing
  • 3 eieren
  • 130 g fijne kristalsuiker

Smelt de boter in een steelpan. Roer er de melk en honing door. Breek de eieren boven een kom en voeg de suiker toe.

Hoe breek je een ei?

Instructievideo

01:21 min.

2
2
  • 200 g bloem
  • 8 g bakpoeder
  • 2 el cacaopoeder

Klop met een mixer 5 min. Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao boven een kom.

3
3

Doe het botermengsel bij het eierschuim en spatel het bloemmengsel er in delen door. Zet dit afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast. (max. 12 uur).

4
4

Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de bakvorm in en verdeel de helft van het beslag met 2 eetlepels over de 12 holtes.

5
5

Bak ca. 8 min. in het midden van de oven tot ze goudbruin en bol zijn. Laat ze op een bord glijden en bak er nog 12. Laat ze in 45 min. helemaal afkoelen.

6
6
  • 100 g witte chocolade

Breek de chocolade in stukjes en doe in een vuurvast schaaltje. Zet in de oven een half uur nadat de oven is uitgeschakeld. Laat 15 min. staan.

7
7

Neem uit de oven en roer de chocolade even door.

8
8

Laat de vloeibare chocolade in een dun straaltje van een lepel op een zijde van de madeleines lopen en zigzag. Laat de chocolade uitharden en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.