Ma­de­lei­nes

Kleine Franse cakejes met citroen en honing. Vierentwintig stuks zijn zó op!

  • gebak
  • 24 stuks
  • 125 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 16 min. oventijd
(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans gebak Kleine Franse cakejes met citroen en honing. Vierentwintig stuks zijn zó op! 24 stuks
4 48

Ingrediënten

Keukenspullen
  • madeleinevorm met 12 holtes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter in een steelpan. Roer er de melk en honing door. Breek de eieren boven een kom en voeg de suiker toe. Klop met een mixer 5 min. Meng de bloem en het bakpoeder in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en voeg toe. Doe het botermengsel bij het eierschuim en spatel de bloem er in delen door. Zet dit afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de bakvorm met de boter in en verdeel de helft van het beslag met 2 eetlepels over de 12 holtes. Bak de madeleines ca. 6 min. in het midden van de oven tot ze goudbruin en bol zijn. Laat ze op een bord glijden en bak er zo nog 12. Serveer direct.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 70 mg
Tags
Ook te zien in

Madeleines

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­de­lei­nes

1
  • 200 g boter
  • 60 ml volle melk
  • 1 el honing

Smelt de boter in een steelpan. Roer er de melk en honing door.

2
  • 3 eieren
  • 130 g fijne kristalsuiker

Breek de eieren boven een kom en voeg de suiker toe. Klop met een mixer 5 min.

3
  • 200 g bloem
  • 8 g bakpoeder
  • 1 citroen

Meng de bloem en het bakpoeder in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en voeg toe.

4

Doe het botermengsel bij het eierschuim en spatel de bloem er in delen door. Zet dit afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast.

5

Verwarm de oven voor op 190 °C.

6
  • 2 g boter

Vet de bakvorm in met de boter en verdeel de helft van het beslag met 2 eetlepels over de 12 holtes.

7

Bak ca. 6 min. in het midden van de oven tot ze goudbruin en bol zijn. Laat ze op een bord glijden en bak er zo nog 12. Serveer direct. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.