La­sag­ne met pad­den­stoe­len

Heerlijk kruidige en stevige lasagne, met boerenworst, knolselderij, paddenstoelen en salie.

(209)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Heerlijk kruidige en stevige lasagne, met boerenworst, knolselderij, paddenstoelen en salie. 6 personen
3 209

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • ovenschaal (34 x 23 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal het vel van de worsten. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het worstvlees in 5 min. rul. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Voeg toe en bak 5 min. mee. Haal de blaadjes van de salie en snijd de helft fijn. Voeg toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer met een garde tot een egaal mengsel (roux). Laat al roerend op laag vuur in 3 min. gaar worden. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Roer regelmatig.
  3. Rasp de kaas en verkruimel het bouillontablet. Voeg de kaas en het bouillontablet toe aan het bloemmengsel en roer tot dikke saus (bechamel). Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit.
  4. Schil de knolselderij en snijd in kwarten. Snijd met de keukenmachine of een scherp mes in flinterdunne plakjes.
  5. Vet de ovenschaal in. Verdeel ¼ van de bechamelsaus over de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met 4 lasagnebladen, ⅓ van het worst-paddenstoelenmengsel, ⅓ van de knolselderijplakjes en 1⁄4 bechamelsaus. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de rest van de salie erover. Bak de lasagne ca. 45 min. in het midden van de oven.
video

Ro­mi­ge spi­na­zie­la­sag­ne ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 607 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 933 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne met paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met pad­den­stoe­len

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 4 boerenworst

Haal het vel van de worsten. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het worstvlees in 5 min. rul.

3
3
  • 400 g paddenstoelenmelange

Snijd de paddenstoelen in plakjes. Voeg toe en bak 5 min. mee.

4
4
  • 15 g salie

Haal de blaadjes van de salie en snijd de helft fijn. Voeg toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 75 g boter
  • 75 g bloem

Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer met een garde tot een egaal mengsel (roux).

6
6
  • 1 liter halfvolle melk

Laat al roerend op laag vuur in 3 min. gaar worden. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Roer regelmatig.

7
7
  • 75 g Pecorino Romano
  • 1 bospaddenstoelenbouillontablet

Rasp de kaas en verkruimel het bouillontablet. Voeg de kaas en het bouillontablet toe aan het bloemmengsel en roer tot dikke saus (bechamel).

8
8

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit.

9
9
  • 1 knolselderij

Schil de knolselderij en snijd in kwarten. Snijd met de keukenmachine of een scherp mes in flinterdunne plakjes.

10
10

Vet de ovenschaal in. Verdeel ¼ van de bechamelsaus over de bodem van de ovenschaal.

11
11
  • 250 g verse lasagnebladen

Bedek achtereenvolgens met 4 lasagnebladen, ⅓ van het worst-paddenstoelenmengsel, ⅓ van de knolselderijplakjes en 1⁄4 bechamelsaus. Maak zo nog 2 lagen.

12
12

Verdeel de rest van de salie erover. Bak de lasagne ca. 45 min. in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.