La­sag­ne met pad­den­stoe­len en gor­gon­zo­la

Kastanjechampignons en blauwaderkaas: die gaan goed samen.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 665 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(289)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Kastanjechampignons en blauwaderkaas: die gaan goed samen. 4 personen
3 289

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sjalotjes in dunne partjes, hak de knoflook fijn en snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een wok. Bak de sjalot met knoflook zachtjes glazig. Voeg de champignons toe en vak op hoog vuur al omscheppend gaar, zodat vrijwel alle vocht is verdampt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verbrokkel de gorgonzola erboven en laat al roerend smelten in de saus. Schep 1/3 van de gorgonzolasaus door de champignons.
  3. Vet de ovenschaal in. Snijd de tomaten in plakjes. Strijk een kwart van hete champignonmengsel uit over de bodem van de schaal. Leg hierop lagen van achtereenvolgens lasagnevellen, plakjes tomaat en champignonsmengsel. Herhaal dit nog twee keer en dak af met de laatste lasagnevellen. Strijk de rest van de gorgonzolasaus erover zodat de lasagne over goed is bedenkt met saus. Strooi de geraspte kaas erover.
  4. Bak de lasagne in het midden van de oven in 25-30 min. lichtbruin en gaar. Laat uit de oven 5-10 min. staan, zo wordt de lasagne wat steviger. Lekker met groene salade.

variatietip:

Bak voor een niet-vegetarische versie 100 gram hamreepjes (half duobakje) met de champignons mee.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne met paddenstoelen en gorgonzola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met pad­den­stoe­len en gor­gon­zo­la

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g kastanjechampignons
  • 3 el olijfolie

Snijd de sjalotjes in dunne partjes, hak de knoflook fijn en snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een wok. Bak de sjalot met knoflook zachtjes glazig.

3
3

Voeg de champignons toe en vak op hoog vuur al omscheppend gaar, zodat vrijwel alle vocht is verdampt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 zakje bechamelsaus
  • 600 ml melk
  • 150 g gorgonzola

Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verbrokkel de gorgonzola erboven en laat al roerend smelten in de saus. Schep 1/3 van de gorgonzolasaus door de champignons.

5
5
  • 6 tomaten
  • 250 g lasagnevellen

Vet de ovenschaal in. Snijd de tomaten in plakjes. Strijk een kwart van hete champignonmengsel uit over de bodem van de schaal. Leg hierop lagen van achtereenvolgens lasagnevellen, plakjes tomaat en champignonsmengsel.

6
6
  • 100 g geraspte pittige kaas

Herhaal dit nog twee keer en dak af met de laatste lasagnevellen. Strijk de rest van de gorgonzolasaus erover zodat de lasagne over goed is bedenkt met saus. Strooi de geraspte kaas erover.

7
7

Bak de lasagne in het midden van de oven in 25-30 min. lichtbruin en gaar. Laat uit de oven 5-10 min. staan, zo wordt de lasagne wat steviger. Lekker met groene salade.

variatietip:

Bak voor een niet-vegetarische versie 100 gram hamreepjes (half duobakje) met de champignons mee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.