Pom­poen ge­vuld met pad­den­stoe­len

Leuk om te serveren tijdens een diner.

(100)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Leuk om te serveren tijdens een diner. 4 personen
3 100

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen het kapje en de onderkant van de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Hol de pompoen verder uit en laat 1 cm vruchtvlees zitten. Snijd het verwijderde vruchtvlees in blokjes. Kook de pompoenblokjes 6 min. in water met zout. Giet af. Pureer de pompoen met de staafmixer.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen in stukjes. Verhit de boter in een diepe pan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de paddenstoelen en tijm toe en bak 4 min. Doe de bloem erbij en laat al roerend in 2 min. gaar worden. Voeg het water en het bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Doe de pompoenpuree erbij en laat de ragout 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
  3. Snijd de peterselie fijn. Meng de noten en peterselie door de rijst. Schep de ragout in de pompoen en serveer met de notenrijst. Lekker!
video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Pompoen gevuld met paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen ge­vuld met pad­den­stoe­len

1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
  • 1 pompoen

Snijd ondertussen het kapje en de onderkant van de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel.

3

Hol de pompoen verder uit en laat 1 cm vruchtvlees zitten. Snijd het verwijderde vruchtvlees in blokjes.

4

Kook de pompoenblokjes 6 min. in water met zout. Giet af.

5

Pureer de pompoen met de staafmixer.

6
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g paddenstoelenmelange

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen in stukjes.

7
  • 30 g boter
  • 1 tl gedroogde tijm

Verhit de boter in een diepe pan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de paddenstoelen en tijm toe en bak 4 min.

8
  • 30 g bloem
  • 300 ml kraanwater
  • 1 bospaddenstoelenbouillontablet

Doe de bloem erbij en laat al roerend in 2 min. gaar worden. Voeg het water en het bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook.

9

Doe de pompoenpuree erbij en laat de ragout 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.

10
  • 20 g platte peterselie
  • 175 g notenmix naturel ongezouten

Snijd de peterselie fijn. Meng de noten en peterselie door de rijst.

11

Schep de ragout in de pompoen en serveer met de notenrijst. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.