Oven­ge­roos­ter­de pas­ti­naak met ai­oli

Snel gemaakt: je snijdt alle groenten in repen en dan gaan ze met wat kruiden de oven in.

(98)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Snel gemaakt: je snijdt alle groenten in repen en dan gaan ze met wat kruiden de oven in. 4 personen
3 98

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en winterpeen en snijd in frieten. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika, snijd de paprika in repen.
  2. Verdeel de pastinaak, winterpeen en paprika over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie. Ris de blaadjes van de takjes tijm en verdeel over de groenten. Bestrooi met het zeezout en breng op smaak met chilipeper.
  3. Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en beetgaar. Schep halverwege om. Doe de groenten in een schaal. Serveer met de aioli.

combinatietip:

Lekker bij couscous(salade).

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 576 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Ovengeroosterde pastinaak met aioli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­ge­roos­ter­de pas­ti­naak met ai­oli

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 400 g pastinaken
  • 200 g winterpeen
  • 1 rode paprika

Schil de pastinaak en de winterpeen en snijd in frieten. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in repen.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verdeel de pastinaak, winterpeen en paprika over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie.

4
4
  • 7½ g tijm
  • 2 tl grof zeezout
  • 1 mespunt chilipeper

Ris de blaadjes van de takjes tijm en verdeel over de groenten. Bestrooi met het zeezout en breng op smaak met chilipeper.

5
5

Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en beetgaar. Schep halverwege om.

6
6
  • 100 g aioli

Doe de groenten in een schaal. Serveer met de aioli.

combinatietip:

Lekker bij couscous(salade).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.