Oven­groen­ten zo­mer

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 28

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ruime braadslede bekleed met bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de groenten schoon en snijd ze in blokken van 1 ½ cm. Snijd de knoflook in plakjes.
  2. Meng de groente in de braadslee met de knoflook, breng op smaak met chilipeper en zout en schep de olie erdoor. Zet de braadslee op het rooster in het midden van de oven. Rooster de groenten in ca. 40 min. lichtbruin en gaar. Schep ze tussentijds 2 of 3 keer om.

bereidingstip:

Geen hetelucht! De hete lucht die bij de heteluchtstand door de oven circuleert, droogt de groenten uit. Zet de oven daarom op de conventionele stand.

combinatietip:

Lekker bij vlees van de barbecue of uit de grillpan.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gek met groente

Ovengroenten zomer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­groen­ten zo­mer

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 paprika's
  • 2 tenen knoflook

Maak de groenten schoon en snijd ze in blokken van 1 ½ cm. Snijd de knoflook in plakjes.

3
3
  • 1 tl gemalen chilipeper
  • 1 tl grof zeezout
  • 4 el olijfolie

Meng de groente in de braadslee met de knoflook, breng op smaak met chilipeper en zout en schep de olie erdoor.

4
4

Zet de braadslee op het rooster in het midden van de oven. Rooster de groenten in ca. 40 min. lichtbruin en gaar. Schep ze tussentijds 2 of 3 keer om.

bereidingstip:

Geen hetelucht! De hete lucht die bij de heteluchtstand door de oven circuleert, droogt de groenten uit. Zet de oven daarom op de conventionele stand.

combinatietip:

Lekker bij vlees van de barbecue of uit de grillpan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.