Bos­peen uit de oven

De zoete bospeen kan wel wat hebben. Koriander en gember maken hem alleen maar sterker.

(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht De zoete bospeen kan wel wat hebben. Koriander en gember maken hem alleen maar sterker. 4 personen
3 66

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de worteltjes met de dunschiller. Snijd het loof van de worteltjes, maar laat er nog een klein stukje groen aan. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Was de worteltjes en halveer eventueel de dikkere exemplaren. Leg de worteltjes in de ovenschaal.
  3. Schenk de olie erover en voeg de gemalen koriander, gemberpoeder, knoflook en naar smaak grof zeezout toe. Schep alles goed om, zodat alle worteltjes rondom met olie bedekt zijn. Schenk het water in de schaal en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de worteltjes in ca. 45 min. gaar worden.

combinatietip:

Lekker bij gebakken en gegrilde vis en bij kalfsvlees en kip.

Tip:

Door het langzame garen in de oven trekt de smaak van de specerijen helemaal in de jonge worteltjes, met als resultaat aromatisch verfijnde peentjes. Bijzonder om te proeven!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 220 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Bospeen uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bos­peen uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 bos worteltjes

Schil de worteltjes met de dunschiller. Snijd het loof van de worteltjes, maar laat er nog een klein stukje groen aan. Snijd de knoflook in dunne plakjes.

3
3

Was de worteltjes en halveer eventueel de dikkere exemplaren. Leg de worteltjes in de ovenschaal.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 tl gemberpoeder (djahé)
  • 1 teen knoflook
  • 1 mespunt grof zeezout

Schenk de olie erover en voeg de gemalen koriander, gemberpoeder en knoflook toe. Breng op smaak met grof zeezout.

5
5
  • 4 el water

Schep alles goed om, zodat alle worteltjes rondom met olie bedekt zijn. Schenk het water in de schaal en dek de schaal af met aluminiumfolie.

6
6

Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de worteltjes in ca. 45 min. gaar worden.

combinatietip:

Lekker bij gebakken en gegrilde vis en bij kalfsvlees en kip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.