Gar­na­len­cock­tail

Deze klassieker is verrassend anders met twee soorten garnalen, munt en avocado.

(159)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch voorgerecht Deze klassieker is verrassend anders met twee soorten garnalen, munt en avocado. 4 personen
3 159

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 whiskyglazen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalot, schaaf plakjes van de komkommer. Snijd alleen de blaadjes van de munt in reepjes. Schep deze om met de komkommer en sjalot.
  2. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de ander helft in partjes en houd apart. Meng de zure room in een kom met het citroenrasp, de mayonaise en per 4 porties 1 el citroensap tot een dressing.
  3. Houd een paar takjes dille apart voor garnering en snijd de rest fijn. Schep de dille om met de garnalen. Breng op smaak met peper. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit. Schil de vrucht en snijd het vruchtvlees in stukken.
  4. Verdeel de komkommer over de glazen. Schep de helft van de garnalen erop. Verdeel de avocado erover en leg de rest van de garnalen erop. Besprenkel met de dressing, garneer met de partjes citroen en achtergehouden dille en serveer.

combinatietip:

Lekker met de saffraanbroodjes (zie het recept elders op ah.nl/allerhande) of geroosterd bruin brood en boter

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 717 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Garnalencocktail

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gar­na­len­cock­tail

1
1
  • 100 g komkommers
  • 7½ g munt
  • 1 sjalot

Snipper de sjalot, schaaf plakjes van de komkommer. Snijd alleen de blaadjes van de munt in reepjes. Schep deze om met de komkommer en sjalot.

2
2
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de ander helft in partjes en houd apart.

3
3
  • 50 g zure room
  • 50 mayonaise

Meng de zure room in een kom met het citroenrasp, de mayonaise en per 4 porties 1 el citroensap tot een dressing.

4
4
  • 15 g dille

Houd een paar takjes dille apart voor garnering en snijd de rest fijn.

5
5
  • 125 g cocktailgarnalen
  • 125 g ijsgarnalen

Schep om met de garnalen. Breng op smaak met peper.

6
6
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit. Schil de vrucht en snijd het vruchtvlees in stukken.

7
7

Verdeel de komkommer over de glazen. Schep de helft van de garnalen erop. Verdeel de avocado erover en leg de rest van de garnalen erop.

8
8

Besprenkel met de dressing, garneer met de partjes citroen en achtergehouden dille en serveer.

combinatietip:

Lekker met de saffraanbroodjes (zie het recept elders op ah.nl/allerhande) of geroosterd bruin brood en boter

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.