Groe­ne gaz­pa­cho met avo­ca­do en gar­na­len

Koud soepje vooraf? Deze gazpacho met zijn frisse kleur is in 10 minuten klaar.

(113)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Koud soepje vooraf? Deze gazpacho met zijn frisse kleur is in 10 minuten klaar. 4 personen
3 113

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • blender of staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukken. Verwijder de onderkant van de salade-uitjes en snijd de uitjes in stukken. Snijd de komkommers in stukken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
  2. Doe de paprika, salade-ui, komkommer, avocado, knoflook, azijn, olie en eventueel zout in de blender of een hoge beker. Pureer tot een egale soep. Verdeel de soep over 4 glazen en garneer met de garnalen.

Tip:

Gazpacho kun je makkelijk meenemen naar een picknick of diner. Maak de koude soep van tevoren klaar, bewaar in de koelkast en neem mee in een thermosfles. Neem de garnalen apart mee in een koeltas.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 295 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Groene gazpacho met avocado en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne gaz­pa­cho met avo­ca­do en gar­na­len

1
1
  • 1 groene paprika
  • 6 salade-uitjes

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukken. Verwijder de onderkant van de salade-uitjes en snijd de uitjes in stukken.

2
2
  • 2 komkommers
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de komkommers in stukken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 25 ml wittewijnazijn
  • 25 ml olijfolie

Doe de paprika, salade-ui, komkommer, avocado, knoflook, azijn, olie en eventueel zout in de blender of een hoge beker. Pureer tot een egale soep.

4
4
  • 125 g ijsgarnalen

Verdeel de soep over 4 glazen en garneer met de garnalen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.