Gar­na­len­cock­tail met to­maat en avo­ca­do

Hippe cocktail met avocado en een dressing van tomatensap, citroen, worcestershiresaus en tabasco.

(173)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Hippe cocktail met avocado en een dressing van tomatensap, citroen, worcestershiresaus en tabasco. 4 personen
3 173

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 glazen coupes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd per portie 1 romaatje in de lengte tot de helft in en steek ze op de rand van de coupes. Halveer de rest van de romaatjes.
  2. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pers de citroen uit. Schep de avocado om met wat citroensap en meng met de romaatjes. Breng het tomatensap op smaak met de rest van het citroensap, een paar druppels Tabasco en Worcestershiresauce.
  3. Verdeel de kreeftjes over de coupes. Schep het tomaten-avocadomengsel erop en vervolgens de cocktailgarnalen. Snijd de selderij fijn. Schenk het tomatensap erover en bestrooi met de selderij.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Garnalencocktail met tomaat en avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gar­na­len­cock­tail met to­maat en avo­ca­do

1
1
  • 125 g romaatjes

Snijd per portie 1 romaatje in de lengte tot de helft in en steek ze op de rand van de coupes. Halveer de rest van de romaatjes.

2
2
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

3
3
  • 1 citroen

Pers de citroen uit. Schep de avocado om met wat citroensap en meng met de romaatjes.

4
4
  • 8 el tomatensap
  • 2 druppels tabasco
  • 150 ml worcestershiresauce

Breng het tomatensap op smaak met de rest van het citroensap, een paar druppels Tabasco en Worcestershiresauce.

5
5
  • 100 g rivierkreeftjes
  • 125 g cocktailgarnalen

Verdeel de kreeftjes over de coupes. Schep het tomaten-avocadomengsel erop en vervolgens de cocktailgarnalen.

6
6
  • 2 el selderij

Snijd de selderij fijn. Schenk het tomatensap erover en bestrooi met de selderij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.